Sicut Larus

SICUTLARUS

Het logo van de KLu ZweefClub

Voor alle personeelsleden van defensie staat een lidmaatschap van deze zweefclub open. Men hoeft niet noodzakelijk op voormalig vliegbasis Soesterberg bij een onderdeel werkzaam te zijn geweest. Voor speciaal tarief kan men het zweefvliegen bij de KLu zweefclub beoefenen met dezelfde vliegrechten en plichten als leden van de civiele vereniging  ACvZ. Je hoeft dus niet per (lier)start of minuut te betalen en kan dus in principe ongelimiteerd vliegen. Ook is er voor KLu-leden geen entreegeld of eventuele wachtlijst voordat men kan beginnen met de opleiding.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de secretaris van de KLu ZweefClub door middel van het KLuZC contact formulier op de contact pagina.

Defensie zweefvlieg kampioenschappen.

Naast het “normale” zweefvliegen bij de vliegclubs zijn er jaarlijks ook de “defensiekampioenschappen”. Op deze wedstrijd, die meestal gehouden wordt op het vliegveld Malden in de bossen bij Nijmegen, vechten de deelnemers onderling uit wie zich dat jaar defensiekampioen zweefvliegen mag noemen.